Nieuwe directeur IFFR

Rutger Wolfson wordt vaste directeur

Rutger Wolfson (38) legt zijn functie als directeur van kunsthuis De Vleeshal in Middelburg neer om directeur te worden van het International Film Festival Rotterdam. Dat maakte het festivalbestuur dinsdag bekend.

Het bestuur van het filmfestival heeft Wolfson voor een periode van vier jaar benoemd tot algemeen directeur van het Festival. Wolfson is in deze functie eindverantwoordelijk voor de artistieke en zakelijke aangelegenheden van het festival, CineMart en het Hubert Bals fonds.

Dit jaar gaf Wolfson als tijdelijke kracht reeds leiding aan de 37ste editie van het festival. Hij ving daarmee het vertrek van Sandra Den Hamer op, die per september 2007 de functie van festivaldirecteur opzegde om directeur van het Filmmuseum Amsterdam te worden.
 
Rutger Wolfson is verheugd met zijn nieuwe functie: ‘Ik heb met veel plezier ruim acht jaar voor De Vleeshal gewerkt en kijk er nu naar uit om bij het IFFR aan de slag te gaan. Het IFFR is vernieuwend en grensverleggend en het is voor mij heel interessant om de toekomst van het festival te helpen vormgeven.’
 
Wolfson gaat per direct aan de slag bij het IFFR en zal tot begin juli 2008 zijn taken als directeur in Middelburg afronden.