Nieuwe RoboCop in de maak

Pi-regisseur Aronofsky zal de film regisseren

Ruim twintig jaar nadat Paul Verhoeven een grote hit in de VS scoorde met deel 1 van de sf-actiefilm RoboCop (1987), komt er een vierde deel. Darren Aronofsky, bekend van de films Pi en Requiem for a Dream, regisseert de film. Deel 4 moet in 2010 in de bioscopen draaien, zo meldt filmvakblad Hollywood Reporter.

De futuristische film vertelt het verhaal van een politieagent die half mens en half machine is. Met zijn superkrachten bestrijdt hij de misdaad in Detroit.

RoboCop werd in de eerste twee delen - waarvan alleen deel 1 door Verhoeven werd geregisseerd - gespeeld door Peter Weller. De half mens/half machine werd in het geflopte RoboCop 3 (1993) gespeeld door Robert Burke. Wie hem/het zal spelen in deel 4, dat kan rekenen op een megabudget van 100 miljoen dollar, is nog niet bekend.

In mei, op het afgelopen filmfestival in Cannes, werd al aangekondigd dat er plannen waren voor een vierde deel. Ook de naam Aronofsky circuleerde, maar werd officieel nog niet bevestigd door productiemaatschappij MGM.

Vrijdag maakte MGM inderdaad bekend dat Aranofsky RoboCop 4 zal regisseren, en de maatschappij meldde bovendien dat er aan meerdere remakes wordt gewerkt. Ook de eerdere MGM-hits Red Dawn, Poltergeist, Fame en Death Wish worden afgestoft.