New Arrivals Award voor Spaanse

Online publiek kiest It Hurts van Hester Scheurwater

Zondag 27 januari heeft de jury van de NPS New Arrivals Competitie voor online korte films, georganiseerd door de NPS en het International Film Festival Rotterdam, bekend gemaakt dat Chocolate con churros (Chocolate with Churros) van Mario de la Torre Espinosa (Spanje) de winnaar is van de NPS New Arrivals Award 2008 (Euro 1,000). Het online publiek koos It Hurts van Hester Scheurwater (Nederland) als favoriet.

De jury, bestaande uit Coco Schrijber (Nederlands, filmmaker), Sietske Tjallingii (Nederland, filmmaker) en Michael Hannigan (Ierland, directeur Cork Film Festival) over Chocolate con churros, een korte film over de onvoorwaardelijke liefde tussen moeder en dochter:
 
‘Na de grote variëteit aan stijlen en benaderingen in de New Arrivals-selectie in ogenschouw genomen te hebben, richtte onze discussie zich op twee films, de een een documentaire met een fascinerend onderwerp, de ander een aangrijpend kort drama.

Na veel discussie besloten we om een echte korte film in de prijzen te laten vallen, het vijf minuten durende miniatuur Chocolate con churros van Mario de la Torre Espinosa uit Spanje.

We waren bijzonder geraakt door dit verhaal over onvoorwaardelijke liefde en bewonderen ten zeerste het vakmanschap waarop het verteld werd - het niet opdringerige camerawerk, de heldere regie waardoor er niet een onnodig shot in zit en, natuurlijk, het buitengewone acteerwerk.

Chocolate con churros roept een waar gevoel van drama op en vertelt heel puur een veel groter verhaal. Wij kijken uit naar het volgende werk van deze regisseur.’
 
Iedereen kan meedoen aan de NPS New Arrivals Competitie door filmpjes in te sturen naar www.cinema.nl/newarrivals. Acht maanden lang werd door een jury een filmje gekozen als maandwinnaar. In totaal zijn acht maandwinnaars gekozen die zondagmiddag werden vertoond in Lantaren 1. De jury heeft daar de winnaar bekend gemaakt.