Michael Moore maakt film over economische crisis

Geen vervolg meer op Fahrenheit 9/11

De nieuwe film van documentairemaker Michael Moore zal niet, zoals in mei dit jaar werd aangekondigd, een direct vervolg zijn op het met een Gouden Palm bekroonde Fahrenheit 9/11 (2004). De nog titelloze film zou vooral gericht zijn op de buitenlandse politiek van Amerika, maar de financiële crisis heeft ervoor gezorgd dat Moore zich langzaam maar zeker meer is gaan richten op de Amerikaanse economie en de wereldwijde financiële situatie. Dat meldt de Hollywood Reporter.

Michael Moore ziet de film nu meer als de vervolmaking van zijn debuutfilm Roger & Me (1989), waarin hij de gevolgen van het sluiten van een autofabriek in zijn geboorteplaats Flint behandelde. Een aantal politieke experts in Amerika vraagt zich af hoe Moore zich staande gaat houden in het nieuwe, positieve politieke klimaat. Moore, die Barack Obama openlijk steunde in de verkiezingsstrijd, staat vooral bekend om zijn kritiek op grote Amerikaanse bedrijven en de regering Bush.
 
De onafhankelijke filmstudio The Weinstein Company, die eerder Michael Moore’s Sicko (2007) produceerde, zag met het oog op de zeer waarschijnlijke verkiezing van een Democratische president af van een nieuwe samenwerking met de documentairemaker.

De film wordt op zijn vroegst in de lente van 2009 verwacht.