MTV maakt remake Rocky Horror Picture Show

Muziekzender waagt zich aan populaire musical

MTV waagt zich aan een nieuwe versie van de cultklassieker The Rocky Horror Picture Show. ‘Ik hoop dat de film een jaar na de komende Halloween wordt uitgezonden,’ zegt Lou Adler, de uitvoerend producent van de originele film uit 1975, in filmvakblad Variety. Er zijn nog geen details bekend over draaidagen en acteurs.

De musical draait het om een pasgetrouwd koppel dat autopech krijgt en moet schuilen in een mysterieus kasteel. Het optrekje wordt beheerd door Frank-N- Further, een travestiet die de perfecte man wil bouwen. Voor de nieuwe versie wordt het originele script gehanteerd, maar er komt een aantal nummers in voor die niet in de originele versie zaten.

In de originele Rocky Horror Picture Show uit 1975 vertolkten Susan Sarandon, Tim Curry en Meatloaf de hoofdrollen. De film bracht wereldwijd bijna honderd miljoen euro op, voornamelijk de afgelopen jaren door nachtelijke voorstellingen waarin het publiek interactief mee kan doen. Twee jaar geleden draaide deze ondertitelde meezingversie nog op het Amsterdam Fantastic Film Festival.

MTV produceert vaker films, die op de zender te zien zijn of in de bioscoop verschijnen. Zo bracht de zender in samenwerking met Paramount de films Save the Last Dance, Napoleon Dynamite, Crossroads en Election uit. Momenteel draait de MTV-film Stop-loss in Nederlandse bioscopen en binnenkort verschijnen Friday the 13then Jackass 3. The Rocky Horror Picture Show wordt naar verwachting volgend najaar vertoond.

Bron: Novum

 

The Time Warp uit The Rocky Horror Picture Show (1975).