Korte films speciaal gemaakt voor Xbox Live

Horrorregisseurs hebben volledige creatieve vrijheid

Microsoft heeft aangekondigd begin deze herfst komische korte films te gaan aanbieden, speciaal gemaakt voor de Xbox Live. Het idee is afkomstig van filmmaker James Gunn, schrijver van films als Slither en Dawn of the Dead.

Een aantal bekende horrorregisseurs heeft reeds toegezegd enkele korte films voor de software-gigant te  maken, waaronder Darren Lynn Bousman, regisseur van drie films in de Saw-reeks, Zack Snyder maker van de nieuwste Dawn of the Dead, en Andrew Douglas, bekend van de laatste Amityville Horror.

De films zullen worden geproduceerd door de Safran Digital Group, en worden in alle 26 landen aangeboden waar de Xbox Live service beschikbaar is.

Eerder kondigde Microsoft al aan een deal te hebben gesloten met Netfix, om duizenden films beschikbaar te maken, door ze online te streamen via het Xbox Live platform.

In een interview met de London Financial Times verklaarde algemeen directeur van Microsoft, Peter Safran, dat de regisseurs volledige creatieve vrijheid hebben. ‘Dat is een privilege dat filmmakers normaliter niet hebben.’