Kan door huid heen in selectie Berlinale

Speelfilmdebuut van Esther Rots naar Berlijn

Kan door huid heen, de eerste lange speelfilm van Esther Rots (regie, scenario en montage), is geselecteerd voor het 59ste Internationale Filmfestival van Berlijn. De film is opgenomen in het Forum-programma, het festivalonderdeel dat zich richt op nieuwe, experimentele cinema.

De eerste twee korte films van Esther Rots, Speel met me (2002) en Ik ontspruit (2003), werden geselecteerd voor de competitie van het festival van Cannes. Haar derde korte film Dialoogoefening won in 2005 op het Nederlands Film Festival de NPS-Prijs en het Gouden Kalf voor de Beste Korte Film. Na de drie succesvolle korte films kreeg Rots van Mart Dominicus, de artistiek adviseur van het Filmfonds, carte blanche voor het ontwikkelen van een speelfilmplan.

Kan door huid heen gaat over de dertiger Marieke (Rifka Lodeizen), die zich na een geweldsdelict terugtrekt in een afgelegen, vervallen huis op het Zeeuwse platteland. De film draait vanaf 29 januari in de Nederlandse bioscopen. De 59ste editie van de Berlinale vindt plaats van 5 tot en met 15 februari.