KORT! film 'Akiko' genomineerd voor Gouden Kalf

De KORT! film 'Akiko' van Michaël Sewandono is genomineerd voor een Gouden Kalf. Dat werd dinsdagavond 30 september samen met de andere nominaties van de grote Nederlandse filmprijs bekend gemaakt.

De jury, bestaande uit Nanouk Leopold, Britta Hosman, Albert ter Heerdt, Petra Goedings, Roberto van Eijden, Jan Vandierendonck en Frans Afman ( voorzitter), nomineerde in de categorie 'Korte film' naast 'Akiko' ook 'Nummer acht' van Guido van der Werve en 'Rif' van Eric Steegstra.

Volgens het juryrapport is 'Akiko' een "sterk stilistisch werk dat je meevoert in de laatste momenten van bewustzijn. Gemaakt door jong talent, dat met deze film laat zien dat de makers hun vak verstaan en passie hebben voor het medium."

De Gouden Kalveren en de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek worden uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film op vrijdag 3 oktober van 20.00 tot 21. 30 uur in de Stadsschouwburg Utrecht.  De uitreiking is live te volgen op het internet via www.filmfestival.nl/festivaltv  en de VPRO doet om 22.50 uur op Nederland 2 verslag van het Gala van de Nederlandse Film.