Javier Bardem in nieuwe film Iñárritu

Oscarwinnaar in Biutiful

De Spaanse acteur Javier Bardem, die dit jaar een Oscar won voor No Country for Old Men, zal een rol gaan spelen in Biutiful, de nieuwe film van Alejandro Gonzalez Iñárritu. Dat meldt filmvakblad Variety.

De Mexicaanse regisseur maakte eerder furore met de films Amores Perros (2000 ), 21 Grams (2003) en Babel (2006). Biutiful is de eerste film van Iñárritu die niet geschreven is door Guillermo Arriaga. Een conflict over wie nu precies het belangrijkste aandeel in de scripts van de drie films had, heeft ervoor gezorgd dat de twee Mexicanen hun jarenlange samenwerking hebben beëindigd. Arriaga’s regiedebuut The Burning Plain ging dit jaar tijdens het filmfestival van Venetië in première.

Iñárritu’s films staan bekend om de diverse, met elkaar verbonden, verhaallijnen. Door de breuk met Arriaga lijkt het onwaarschijnlijk dat het script van Biutiful op een soortgelijke manier is opgebouwd. Veel is er echter nog niet over de film bekend, behalve dat het zal gaan over een man die een vriend uit zijn kindertijd tegenkomt. De vroegere vriend blijkt politieagent te zijn geworden, terwijl de man zich met allerlei schimmige praktijken bezighoudt. De opnames van Biutiful starten volgende week in Barcelona.