Het zusje van Katia wint in Sevilla

Zilveren Giraldillo voor film van Mijke de Jong

Het zusje van Katia van regisseur Mijke de Jong (Bluebird, Tussenstand) heeft afgelopen weekend op het 5de Sevilla Festival de Cine Europeo de Zilveren Giraldillo gewonnen. Met de prijs is een bedrag gemoeid van dertigduizend euro, bestemd voor distributie van de film in Spanje.

Andres Barba, de Spaanse schrijver van de gelijknamige roman waarop de film is gebaseerd, hoofdrolspeelster Julia Seijkens en producent Hans de Wolf van Keyman Film waren in Sevilla aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen.

De Gouden Giraldillo ging naar de IJslands-Franse coproductie Back Soon van Solveig Anspach. De speciale juryprijs ging naar het Italiaanse Gomorra (Matteo Garrone), die eerder de grote prijs in Cannes won en vijf keer is genomineerd bij de European Film Awards.

Het zusje van Katia gaat over een 13- jarig meisje in Amsterdam-Noord, dat haar moeder en zus verliest aan de prostitutie. De film draaide eerder op de internationale filmfestivals van Locarno, Warschau en Toronto en won twee Gouden Kalveren (scenario en vrouwelijke hoofdrol) op het Nederlands Filmfestival.