Gouden Méliès voor Let The Right One In

Vampierfilm beste fantastische film

Let The Right One In van de Zweedse regisseur Tomas Alfredson is op het Sitges International Film Festival in Spanje verkozen tot de Beste Europese Fantastische Film. De Gouden Méliès wordt jaarlijks uitgereikt door de negen leden van de European Fantastic Film Festivals Federation, waaronder het Amsterdam Fantastic Film Festival.

De winnaars op de diverse festivals zijn automatisch genomineerd voor de  Gouden Méliès. De Nederlandse speelfilm Links van Froukje Tan was als winnaar van het Lund Fantastic Film Festival afgevaardigd. Andere genomineerden dit jaar waren onder andere de Spaanse films King of the Hill (winnaar Amsterdam ) en El Orfanato.

Let the Right One in (Lat den rätte komma in) gaat over de twaalfjarige Oskar, die vriendschap sluit met een vampiermeisje dat hem beschermt tegen zijn pestkoppen. Het internationale succes van de film heeft er voor gezorgd dat Cloverfield-regisseur Matt Reeves momenteel bezig is met een Amerikaanse remake. Het Zweedse origineel, dat eerder dit jaar op het International Film Festival Rotterdam draaide, wordt 15 januari in de Nederlandse bioscopen verwacht.