Gebroeders Coen bekroond door collega’s

No Country for Old Men wint belangrijke regieprijs

De gebroeders Coen gingen zaterdag naar huis met de begeerde regieprijs van de Amerikaanse Directors Guild of America (DGA), de beroepsvereniging van regisseurs. Ze kregen de prijs voor hun moderne western No Country for Old Men. De DGA Award werd uitgereikt door Martin Scorsese, die vorig jaar de prijs won voor The Departed.

De winnaars van de DGA Award maken over het algemeen een grote kans op de Oscar voor beste regie. Sinds de eerste uitreiking van de award in 1949, hebben slechts zes regisseurs die een DGA Award wonnen, geen Oscar gewonnen.

No Country for Old Men viel op zondag ook nog in de prijzen tijdens de uitreiking van de SAG Awards, de prijzen die worden uitgereikt door de beroepsvereniging van acteurs. De award voor beste bijrol ging naar Javier Bardem, voor zijn rol als mysterieuze huurmoordenaar. Daarnaast kreeg de film een award voor beste cast.

De SAG Award voor beste acteur ging naar Daniel Day-Lewis voor Paul Thomas Andersons There Will Be Blood. Julie Christie won de award voor beste actrice voor haar rol in Sarah Polley’s Away From Her.