Films geprojecteerd op gebouwen tijdens IFFR

Leopold, Maddin en Reygadas maken films voor project

Nanouk Leopold, Guy Maddin en Carlos Reygadas zijn door het International Film Festival Rotterdam (IFFR) gevraagd om een film te maken die geprojecteerd zal worden op een groot gebouw in Rotterdam. De drie films zullen op 21 januari, de openingsavond van het 38ste filmfestival van Rotterdam, in première gaan.

Leopold (Îles flottantes, Guernsey) zal voor het project samenwerken met beeldend kunstenaar Daan Emmen. De Canadese regisseur Guy Maddin (Brand Upon the Brain!), in 2003 filmmaker in focus op het festival, heeft Isabella Rossellini gevraagd om mee te werken aan zijn film. De Italiaanse actrice speelde eerder de hoofdrol in Maddins The Saddest Music in the World uit 2002. De Mexicaanse filmmaker Carlos Reygadas won vorig jaar op het festival van Cannes de juryprijs voor Stellet Licht.

De films zullen worden vertoond op de gebouwen van Nationale Nederlanden en Robeco. Het derde gebouw is nog niet bekend gemaakt . De 38ste editie van het International Film Festival Rotterdam vindt plaats van 21 januari tot en met 1 februari 2009.