Filmfonds kiest voor professionaliteit

Fonds reserveert subsidie voor 12 producenten

Het Filmfonds heeft twaalf productiehuizen geselecteerd die in aanmerking komen voor tweederde van de beschikbare realiseringssubsidie voor lange speelfilms.

Het fonds heeft de twaalf producenten uitgekozen die het meeste realiseringssubsidie hebben gekregen in de periode 2005-2008. In hun beleidsplan 2009-2012 kondigt het Filmfonds aan de groeiende versnippering tegen te willen gaan, door tweederde van de realiseringssubsidie te reserveren voor ervaren producenten. Zij kunnen hiermee meer of grotere filmprojecten realiseren.

Het gaat om tweederde van dertien miljoen euro (8,6 miljoen). Subsidie voor de   filmplannen van de overige producenten komt uit de resterende 4,4 miljoen. Uitgangspunt is dat veelbelovende filmplannen altijd op subsidie kunnen blijven rekenen, na selectie door het fonds.

De twaalf geselecteerde producenten zijn:
IDTV Film, Nijenhuis & De Levita Film & TV, Lemming Film, Bos Bros. Film & TV, Eyeworks Egmond Film & TV, Isabella Films, Circe Films, Fu Works Productions, Tom de Mol Producties, Graniet Film, Dutch Mountain Movies en M4ALL