Farrelly broers regisseren nieuwe Three Stooges

Droom komt uit voor Peter en Bobby Farrelly

Een nieuwe, hedendaagse komedie over de Three Stooges, het beroemde slapsticktrio dat van de jaren 20 tot en met 1975 actief was, zal geregisseerd en geproduceerd worden door de Farrelly broers. De film zal volgens de Farrelly broers geen biopic zijn. Dat meldt filmvakblad Variety.

Peter and Bobby Farrelly, die eerder komedies als Dumb & Dumber (1994) en There's Something About Mary (1998) schreven en regisseerden, waren al vijf jaar aan het proberen om de film bij studio Warner Bros. te maken. Uiteindelijk sloten de broers een deal met Metro-Goldwyn-Mayer.

De film zal zich in het heden afspelen en de Stooges zullen qua uiterlijk, kleding en stem lijken op het originele trio.  De film zal bestaan uit een verhaallijn verspreid over drie korte films van rond de 25 minuten. De eerste episode gaat over de Stooges als ze zeven jaar zijn en een weeshuis op stelten zetten.
De studio hoopt de moderne versie van de Three Stooges op 20 november 2009 uit te brengen.

De Three Stooges begonnen in 1925 als de vaudeville-act 'Ted Healy and His Stooges'. In de jaren 30 braken ze in Hollywood door met tientallen korte en lange slapstickfilms. Vele films, televisieseries en theatershows later eindigde de filmcarrière van de originele Stooges met de dood van Moe Howard in 1975, de leider en het enige constante lid van het trio.