Entre les murs Franse Oscarinzending

Cantets film ook winnaar Film by the Sea

De film Entre les murs is gekozen als Franse inzending voor de Oscars. Dat heeft het filminstituut Centre National de la Cinématographie vrijdag bekendgemaakt, zo melden verscheidene Franse media. De veelgeprezen film draait om een schoolklas in een multiculturele wijk in Parijs.

Dit weekend werd de film van regisseur Laurent Cantet in Vlissingen onderscheiden met de Film en Literatuur Award op het festival Film by the Sea. In mei won de film al de Gouden Palm in Cannes, en afgelopen vrijdag opende Entre les murs de 46ste editie van het filmfestival van New York.  In Nederland gaat de film op 27 november in première.

Eerder deze week werd bekend dat Der Baader Meinhof Komplex van regisseur Uli Edel de Duitse inzending is voor de Amerikaanse Academy Awards. Nederland probeert het dit jaar met de film Dunya & Desie van Dana Nechushtan. Uit alle inzendingen worden door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisator van de Oscars, vijf genomineerden gekozen.

Op 22 januari wordt duidelijk welke films meedingen naar de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. De gouden beeldjes worden precies een maand later uitgereikt tijdens een ceremonie in Los Angeles.

Bron: Novum

Fragment Entre les murs (niet ondertiteld).