Eerste geruchten over Cannes

Films verwacht van oa Spielberg, Soderberg en Woody Allen

Officieel is het nog niet, maar de eerste geruchten over welke films in première zullen gaan tijdens de komende editie van het filmfestival in Cannes doen al de ronde.

De enige titel waarvan het festival heeft bevestigd dat ie inderdaad naar Cannes komt is Indiana Jones and The Kingdom of the Crystal Skull, maar ook de filmversie van de tv-serie Sex and The City wordt genoemd.

Verder hebben een handvol Amerikaanse Cannes-favorieten hun films bijna af, wat zou kunnen betekenen dat ook die naar Cannes gaan. De films zijn: Steven Soderberghs The Argentine, Abel Ferrara's Chelsea on the Rocks, James Gray's Two Lovers, Woody Allen's Vicky Cristina Barcelona en Barbet Schroeder's Inju.

Ook verschillende Franse films worden genoemd, waaronder het regiedebuut van schrijver Michel Houellebecq: La possibilité d'une île.

Andere titels die worden genoemd: Le Silence de Lorna van de gebroeders Dardenne, Linha de Passe van Walter Salles en Blindness van Fernando Meirelles.

Een eerste montage van The Burning Plain, het regiedebuut van Babel-schrijver Guillermo Arriaga, is klaar, maar de verwachting is dat Cannes net iets te vroeg komt voor deze film.

De 61ste editie van het filmfestival van Cannes wordt gehouden van 14 tot en met 25 mei.