Duitsers boos op Tarantino

Amerikaan zou met geschiedenis aan de haal gaan

Quentin Tarantino, die bekend staat om zijn gewelddadige films, heeft zich de woede van Duitsers op de hals gehaald. In het gelekte filmscript van zijn nieuwe film Inglorious Bastards worden nazi-soldaten op gruwelijke wijze door Amerikanen in de pan gehakt.

Dat meldt de Britse krant The Daily Telegraph vrijdag. In een scène worden de testikels van een Duitse officier eraf geschoten. Andere voorbeelden uit het filmscript zijn het kerven van swastika's in voorhoofden en het inslaan van het hoofd van een nazi met een honkbalknuppel. Duitsers zijn volgens de krant boos over de manier waarop Tarantino met de geschiedenis aan de haal gaat.

In de film, die als werktitel Inglorious Bastards mee heeft gekregen, speelt Brad Pitt de rol van luitenant Aldo Raine. Hij heeft de leiding over een groep Amerikaans-Joodse soldaten die in Europa worden gedropt om wraak te nemen op de Nazi's.

‘Alle Duitsers die al geschokt waren door de manier waarop Tom Cruise in Valkyrie de Tweede Wereldoorlog in beeld probeert te brengen, zullen bij Inglorious Bastars helemaal niet weten wat ze meemaken,’ zei Thomas Kniebe, filmcriticus van de Duitse krant Süddeutsche Zeitung.

De opnamen voor Inglorious Bastards moeten op 13 oktober in Berlijn van start gaan.