Doodsoorzaak Ledger nog niet vastgesteld

Minstens tien dagen nodig voor uitsluitsel

De autopsie op het lichaam van de Australische acteur Heath Ledger, die dinsdag in zijn appartement in Manhattan overleed, heeft vooralsnog niets uitgewezen. Volgens de patholoog anatoom zal het nog minstens tien dagen duren voordat er uitsluitsel gegeven kan worden over de doodsoorzaak van de 28-jarige acteur. De politie houdt echter rekening met een overdosis drugs.

De acteur werd dinsdag dood aangetroffen door zijn masseuse Diana Wolozin. In eerste instantie dacht Wolozin dat de acteur bewusteloos was. Daarop belde ze actrice Mary Kate Olsen, de eerste naam die zij in Legers telefoon tegenkwam, en vroeg haar om advies. Toen ze doorkreeg dat Ledger was overleden belde zij de hulpdiensten.

Volgens de politie is Ledger vermoedelijk tussen 13:00 uur en 14:45 uur plaatselijke tijd overleden. In het appartement werden zes verschillende soorten medicijnen aangetroffen, waaronder pillen tegen slapeloosheid en angstaanvallen. Drie van die medicijnen waren voorgeschreven in Groot-Brittannië, waar de acteur recentelijk was voor de opnames van de film The Imaginarium of Doctor Parnassus van Terry Gilliam.

Bron: Associated Press