Doodsoorzaak Ledger bekend

Acteur overleed aan onbedoelde overdosis

De Australische acteur Heath Ledger is overleden aan een onbedoelde overdosis van zes voorgeschreven medicijnen. Dat meldde de New York City Medical Examinar’s Office op woensdag.

De lijkschouwer trof een dodelijke cocktail van pijnstillers, pillen tegen angstaanvallen en slaappillen in Ledgers lichaam aan. Een acute vergiftiging door een combinatie van oxycontin, hydrocodone, diazepam, temazepam, alprazolam en doxylamine is de acteur fataal geworden.

De pijnstillers oxycontin en hydrocodone zijn verdovende middelen die gevaarlijk kunnen zijn wanneer ze gecombineerd worden met pillen tegen angsten zoals diazepam, alprazolam en temazepam. Een cocktail ervan kan volgens doktoren voor ademhalingsstoornissen zorgen.

De 28-jarige acteur werd op 22 januari dood aangetroffen in zijn appartement in Manhattan. Hij lag naakt op bed met naast hem pijnstillers en slaappillen. Diverse media berichtten na Ledgers dood dat de acteur zelfmoord zou hebben gepleegd. Zijn familie heeft dit altijd tegengesproken.

Ledger wordt op zaterdag begraven in het familiegraf in zijn geboorteplaats Perth.