Disney presenteert tien nieuwe animatiefilms

Acht films verschijnen in Digital 3D

Walt Disney heeft maandag tien nieuwe animatiefilms gepresenteerd, die het amusementsconcern in de komende vier jaar gaat uitbrengen. Naast een aantal opvolgers in de Toy Story- en Cars-series, brengt het bedrijf ook twee nieuwe sprookjes. Acht films zullen in 3D in de bioscopen draaien.

Met uitzondering van Wall.E, een liefdesverhaal over robots en The Princess and the Frog, een handgetekend sprookje dat plaats heeft in New Orleans, worden alle films in Digital 3D gemaakt.

Voor Digital 3D moeten bezoekers nog steeds een gek brilletje op, maar de animaties zijn zodanig aangepast dat de meeste kijkers er geen hoofdpijn of vermoeide ogen aan zullen overhouden.

‘We hebben erg veel zin om de grenzen van 3D en computertechnologie te verleggen om onze verhalen zo goed mogelijk te vertellen,’ aldus John Lasseter, creatief directeur van Walt Disney en Pixar Animation Studios.

De eerste geanimeerde 3D-film die wordt uitgebracht is Bolt, over een hond die denkt dat hij een superheld is. John Travolta zal zijn stem lenen aan het hoofdpersonage.