Disney brengt nieuw filmlabel

Disneynature richt zich op natuurfilms

Na het succes van March of the Penguins komt Walt Disney met een nieuw filmlabel dat zich volledig richt op het milieu en het dierenrijk. Dat maakte het amusementsconcern maandag bekend.

Onder de naam Disneynature zal het bedrijf verschillende natuurfilms en documentaires in de bioscopen brengen, te beginnen met de film Earth die, na het succes in Europa, begin 2009 ook in Amerika zal worden uitgebracht.  

‘Ons doel is publiek van over de hele wereld en komende generaties speelfilms te brengen, met verhalen die alleen de natuur kan vertellen,’ aldus Dick Cook, voorzitter van de Walt Disney Studios.

Jean-Francois Camilleri, die in 2005 March of the Penguins coproduceerde, heeft de leiding over het nieuwe label. ‘Het feit dat March of the Penguins zo succesvol was laat zien dat er een groot publiek voor is,’ vertelt Camilleri.

De eerste film die onder het nieuwe label wordt gemaakt en uitgebracht is The Crimson Wing: Mystery of the Flamingos. De film gaat in december dit jaar in Frankrijk in première.