Del Toro wordt regisseur The Hobbit

Geruchten opvolger Jackson bevestigd

De Mexicaanse fantasyregisseur Guillermo del Toro gaat JRR Tolkiens The Hobbit regisseren. Ook heeft hij de leiding gekregen over de vervolgfilm die het gat van 60 jaar tussen The Hobbit en The Lord of the Rings-trilogie moet opvullen. Dat maakte Peter Jackson, regisseur van Lord of the Rings, vrijdag bekend. ‘Dit is een grote eer. Het is een droom die uitkomt,’ verklaarde Del Toro aan de pers.

Al vanaf het moment dat Jackson vier maanden geleden onthulde dat hij met The Hobbit bezig was, deden geruchten de ronde over Del Toro’s eventuele medewerking aan de film. Omdat Jackson had verklaard dat hij ditmaal niet de regie op zich zou nemen, was Del Toro een van de meest genoemde, potentiële regisseurs voor het project.

Del Toro is met films als Pan’s Labyrinth (2006), Blade 2 (2002) en Hellboy (2004) een geliefd regisseur bij fantasyliefhebbers. Momenteel is hij bezig met het afronden van Hellboy II: The Golden Army.

Nog dit jaar zal de Mexicaanse regisseur voor vier jaar naar Nieuw-Zeeland verhuizen om daar de twee films achter elkaar te draaien . Jacksons bedrijfjes Wingnut en WETA productions zullen wederom voor de digitale effecten zorgen.

New Line, de studio achter de LOTR- trilogie, zal nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van de twee scenario’s. Warner Bros zal de films in de VS uitbrengen en MGM zal de overige distributie voor haar rekening nemen.

Trailer van The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001).