De Niro en Gibson samen in film

The Edge of Darkness onder regie van Martin Campbell

Robert De Niro en Mel Gibson zijn volgend jaar voor het eerst samen in een film te zien. De twee acteurs spelen in The Edge of Darkness, geregisseerd door Martin Campbell. Later deze maand beginnen de opnamen in de Amerikaanse staat Massachusetts, meldt filmvakblad Variety.

Gibson speelt de onderzoeker Thomas Craven, wiens dochter voor zijn huis is vermoord. Hij gaat ervan uit dat hijzelf het doelwit was, maar als Craven in het verleden van zijn dochter duikt, ontdekt hij dat ze een dubbelleven leidde. De Niro knapt in The Edge of Darkness de vuile zaakjes van anderen op.

Het is de eerste keer in zes jaar dat Gibson weer een hoofdrol speelt. De laatste twee films waarin Gibson als acteur te zien was zijn Signs en We Were Soldiers. De 52-jarige filmster scoorde de afgelopen jaren wel grote hits als regisseur. Zo maakte hij de controversiële film The Passion of the Christ en de actiefilm Apocalypto.

De Niro gaat ondertussen gewoon door als acteur. De Goodfellas-acteur speelde in The Good Shepherd, de fantasiefilm Stardust en leende zijn stem aan de animatiefilm Arthur and the Minimoys.Er staan nog vijf films met de 64-jarige acteur op de rol, waaronder What Just Happened? en Righteous Kill, waarin ook Al Pacino te zien is.

Bron : Novum