Chileens drama wint in Turijn

Tony Manero verkozen tot beste film

Het Chileense drama Tony Manero van Pablo Larrain is zaterdag op het filmfestival van Turijn door zowel de jury als de filmcritici verkozen tot beste film. Hoofdrolspeler Alfredo Castro viel eveneens in de prijzen.

Tony Manero speelt zich af eind jaren ’70 in Chili. Terwijl dictator Augusto Pinochet bezig is de tegenstanders van zijn regime uit de weg te ruimen, raakt de 52-jarige Raúl (Alfredo Castro) geobsedeerd door John Travolta’s rol als Tony Manero in Saturday Night Fever. Hij heeft er alles voor over om in zijn idool te transformeren en een lookalike wedstrijd van een lokaal televisiestation te winnen, zelfs voor moord schrikt hij niet terug.

Het Torino Film Festival, dit jaar voor de 26ste maal gehouden, stond net als vorig jaar onder leiding van acteur en filmmaker Nanni Moretti (La stanza del figlio, Caos calmo). De Franse actrice Emmanuelle Devos werd bekroond voor haar rol in het Belgische drama Unsproken van Fien Troch (Een ander zijn geluk). De speciale juryprijs ging naar Sean Bakers Prince of Broadway.

Tony Manero zal in Nederland te zien zijn tijdens het International Film Festival Rotterdam (21 januari tot en met 1 februari).

 Trailer Tony Manero