Britse regisseurs hebben hun krachten gebundeld in een vakbond geïnspireerd op the Directors Guild of America (DGA). Donderdag werd de organisatie gelanceerd onder de naam Directors U.K.

‘Het is een tijd van revolutionaire veranderingen binnen onze industrie, en het is cruciaal dat regisseurs sterk vertegenwoordigd worden,’ verklaarde Charles Sturridge, voorzitter van Directors U.K.

‘De afgelopen jaren hebben we een afname geconstateerd in zowel de creatieve als de economische rechten van Britse regisseurs en we vinden dat dit de kwaliteit en de efficiëntie van het filmen en programma maken bedreigt,’ aldus Sturridge.
De organisatie wordt gesteund door verschillende bekende Britse regisseurs als Paul Greengrass en David Yates. Volgens Sturridge  is het belangrijk dat de regisseurs een duidelijke stem krijgen, zeker nu het digitale tijdperk steeds dichterbij komt.

Directors U.K. wil onder andere nauwe werkrelaties creëren tussen internationale regisseursbewegingen. Daarnaast wil de organisatie de status, rechten, werk- en creatieve voorwaarden, en boven alles het salaris van de regisseurs verbeteren.

De nieuwe vakbond heeft bijna 4000 leden die werkzaam zijn als regisseur in de filmindustrie, bij tv of in de nieuwe media.