In het City Theater in Steenwijk zijn sinds kort MobiTickets in gebruik genomen. Daarmee is de bioscoop de eerste in Nederland die ook toegangskaartjes via de mobiele telefoon verstrekt.

MobiTickets zijn kaartjes die als een sms-bericht naar je mobiele telefoon worden gestuurd. De sms bevat een unieke barcode plus informatie over de film, tijd, zaal, rij en stoelnummer. De bioscoopbezoeker laat in de bioscoop het sms’ je door een medewerker scannen om toegang tot de film te krijgen.

Voor de bioscoopeigenaar zijn MobiTickets net zo voordelig als gewone bioscoopkaartjes. Zo is hij ervan verzekerd dat gereserveerde plaatsen zijn betaald en kan hij de berichten niet alleen gebruiken als toegangsbewijs, maar ook als coupon of voucher om een aanbieding te doen. MobiTickets zijn daarnaast ook milieuvriendelijker dan gedrukte papieren kaartjes.

‘Inmiddels kunnen onze bezoekers dus niet alleen hun eigen zitplaats uitkiezen maar ook direct hun toegangsbewijs op hun mobiele telefoon ontvangen,’ aldus Ludie Vos, directeur van het City Theater. ‘Beide innovaties zijn uniek in Nederland. Sinds de start kiest inmiddels ruim 25% van de bezoekers voor een MobiTicket. De volgende stap is dat we bezoekers direct vanaf hun mobiele telefoon bioscoopkaarten kunnen laten selecteren, betalen en ontvangen. Dat wordt momenteel ontwikkeld in samenwerking met onze partner MobiCodes.’