Batman-film heeft beste openingsweekend ooit

The Dark Knight brengt 155,3 miljoen in drie dagen op

De nieuwe Batman-film The Dark Knight heeft in Amerika het bioscooprecord voor beste openingsweekend ooit gebroken. De nieuwe film over de superheld bracht de eerste drie dagen 155,3 miljoen dollar op, ruim vier miljoen meer dan de vorige recordhouder Spider-Man 3.

Eerder dit weekend brak The Dark Knight ook al de records voor best bezochte nachtelijke voorpremière en beste openingsdag. Analisten voorspellen dat de film de grootste bioscoophit van deze zomer gaat worden. The Dark Knight draait in een recordaantal van 4.300 zalen in Noord-Amerika.

The Dark Knight is het vervolg op Batman Begins uit 2005, waarmee de Britse regisseur Christopher Nolan de ingedutte reeks over de vleermuisman reanimeerde. In de nieuwe film neemt miljonair Bruce Wayne, die ‘s nachts als Batman de misdaad bestrijdt, het op tegen de psychopathische crimineel The Joker.

Acteur Heath Ledger, die in januari plotseling overleed, wordt door critici al getipt voor een Oscar voor zijn demonische vertolking van The Joker. In zijn geboorteland Australië brak de film dit weekend ook het record voor beste eerste weekend ooit. The Dark Knight is vanaf woensdag ook in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bron: ANP/RTR