Apple biedt films aan buiten VS

Engeland kan nieuwste films zien via iTunes

Voor het eerst biedt Apple speelfilms als I am Legend, The Matrix en Batman Begins buiten de VS aan op iTunes (de digitale muziek – en videowinkel van het multimediabedrijf). Dat meldt The Guardian op donderdag.

De iTunes-gebruikers in Groot-Brittannië hebben binnenkort de keuze uit meer dan 700 titels. Daarvoor sloot Apple deals met Hollywoodstudio’s als 20th Century Fox, Walt Disney, Warner Bros., MGM, Sony Pictures en Lionsgate. Universal Pictures heeft zich vooralsnog niet aangesloten.

‘We denken dat de consument in Groot-Brittannië het geweldig vindt om zijn favoriete films op zijn iPod, iPhone of op widescreen Apple tv te bekijken,’ aldus Eddy Cue, vicedirecteur van Apple’s iTunes.

De gebruiker die een film huurt via iTunes Movie Rentals service heeft dertig dagen om de film te bekijken . Zodra de consument is begonnen met kijken heeft hij 48 uur om de film zo vaak te bekijken als hij wil. Tegen een hogere prijs kunnen films ook gekocht worden . Nieuwe releases of films in high definition zijn daarbij duurder dan oudere “ bibliotheekfilms.”  

Apple maakt verschillende titels op iTunes beschikbaar op dezelfde dag als de dvd-release, waaronder National Treasure 2 en Into the Wild. 

Wanneer de Nederlandse gebruiker van dezelfde mogelijkheden gebruik kan maken is nog niet bekend.