Amateurfilmpje Monroe opgedoken

Beelden van opnames Some Like it Hot

Een amateurfilm van Marilyn Monroe op de set van de klassieker Some Like it Hot is opgedoken in Australië. De film, die bijna vijftig jaar geleden werd opgenomen, wordt op 25 september geveild. Dat meldt het Britse persbureau Reuters.

In het tweeënhalve  minuten durende kleurenfilmpje is Monroe samen met tegenspeler Tony Curtis te zien tijdens het draaien van een strandscѐne, waarin de actrice met een strandbal stuitert om de aandacht van Curtis te trekken.  Ook regisseur Billy Wilder werd op het 8mm filmpje vastgelegd.

De opnames werden in 1959 gemaakt door een Amerikaanse marineofficier, die op de set was uitgenodigd nadat Monroe zijn legerbasis in San Diego had bezocht. Na de dood van de man kwam de film in handen van diens dochter, die de tape nu te koop heeft aangeboden. Verwacht wordt dat het filmpje tussen de elf- en achttienduizend euro opbrengt.

Eerder dit jaar werd een 45 minuten durende amateurfilm, die Monroe samen met Clark Gable toont op de set van The Misfits, in de Verenigde Staten verkocht voor ruim veertigduizend euro.

De actrice overleed in augustus 1962, op 36-jarige leeftijd aan een drugsoverdosis.

Trailer Some Like it Hot (1959).