Acteurs maken film Heath Ledger af

Depp, Law en Farrell redden laaste rol Ledger

Acteurs Johnny Depp, Jude Law en Colin Farrell gaan de laatste film van hun pas overleden vriend en collega Heath Ledger afmaken. Als eerbetoon, en om er zeker van te zijn dat Ledgers laatste rol zal worden gered. Dat melden diverse Amerikaanse media.

Ledger werkte aan Terry Gilliams The Imaginarium of Doctor Parnassus, toen hij op 22 januari onverwacht overleed aan een dodelijke combinatie van voorgeschreven medicijnen. De acteur werd 28 jaar.

In The Imaginarium of Doctor Parnassus stapt het personage van Ledger via magische spiegels diverse parallelle werelden binnen. In deze werelden zal een van de drie acteurs de rol van Ledger op zich nemen.

Voor Law en Farrell is het de eerste keer dat zij samenwerken met de 67-jarige Gilliam. Johnny Depp werkte al eerder met hem samen. Onder andere aan Fear and Loathing in Las Vegas (1998) en The Man Who Killed Don Quixot (2000). Die laatste film is door een ongelukkige samenloop van omstandigheden nooit afgekomen. Een kijkje op de set van dit door pech geteisterde project leverde uiteindelijk de documentaire Lost in La Mancha (2002 ) op.

Wanneer The Imaginarium of Doctor Parnassus  zal worden uitgebracht is nog onbekend.