‘Seven of Daran’ wint Filmprijs van de Stad Utrecht

Debutant Lourens Blok wint 5.000 euro

Woensdagavond is tijdens de openingsavond van het 28ste Nederlands Film Festival de winnaar van de Filmprijs van de Stad Utrecht 2008 bekend gemaakt. Lourens Blok won de prijs voor zijn speelfilmdebuut The Seven of Daran - The Battle of Pareo Rock. De prijs werd door burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht aan Blok overhandigd. Vrijdag 26 september vindt de eerste van vier filmvertoningen plaats van The Seven of Daran - The Battle of Pareo Rock tijdens het Nederlands Film Festival.

The Seven of Daran - The Battle of Pareo Rock vertelt het verhaal van de elfjarige blanke Jimmy die met zijn moeder in een luxe huis in Afrika woont. Wanneer hij op de markt belandt, krijgt hij een opdracht die hem veel leert over het land en die bovendien levens redt.
 
'De maker weet zijn kijkers te boeien en te ontroeren, zonder clichés te schuwen. De acteurs overtuigen, net als hun dialogen. Zij zijn treffend gecast en uitstekend geregisseerd. De totale vormgeving, de stunts en de special effects zijn spectaculair en functioneel. The Seven of Daran - The Battle of Pareo Rock is een spannende, intelligent gemaakte en uiterst professionele avonturenfilm', aldus de jury.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Utrecht kent de Filmprijs van de Stad Utrecht toe aan het beste regiedebuut uit de Debutantencompetitie van het festival, waarvoor dit jaar 15 eerste zelfstandige speelfilms, lange en korte documentaires, korte films en korte tv- dramaproducties zijn geselecteerd. De prijs bestaat uit een beeldje van de Utrechtse kunstenaar Joost van den Tooren en een geldbedrag van 5.000 euro.  De winnaar wordt voorgedragen door een onafhankelijke jury, die dit jaar bestaat uit filmproducent Hanneke Niens, regisseur Robert Jan Westdijk en documentairemaker en filmjournalist Annelotte Verhaagen.