'Koest' ontvangt twee internationale prijzen

'Koest' heeft afgelopen week in Caïro en Malmo op twee verschillende internationale jeugdfilmfestivals prijzen in ontvangst genomen. 'Koest' is een korte film van regisseur Simone van Dusseldorp en scenarioschrijfster Mieke de Jong uit de KORT! reeks van 2007.

Op het International Childrens Film Festival in Caïro, Egypte werd de film door de vakjury verkozen tot beste korte film en ontving het tevens de 2e prijs van de kinderjury.

Op het Zweedse jeugdfilmfestival BUFF in Malmo werd ' Koest' bekroond met de Skandinavische Region Skåne Short Film Prize 2008. Deze prestigieuze Skandinavische prijs is in het leven geroepen om de productie van korte films voor kinderen te stimuleren.
Scenarioschrijfster Mieke de Jong was aanwezig op het festival om de prijs in ontvangst te nemen. Volgens de jury is 'Koest' “a brave film, unconventionally told and full of warmth and surprises. Tender, humorous and original!”

KOEST gaat over de kleine Dédé die op een dag niet meer praat maar blaft. Zijn vader is ten einde raad: wat doe je met een blaffende zoon? Met Sem Kleijne Snuverink, Marcel Musters en Juul Vrijdag.

De film is geproduceerd door Lemming Film in coproductie met NPS in de reeks KORT! 2007. De film is mede tot stand gekomen met steun van het Filmfonds, het Stimuleringsfonds en CoBO fonds.