Winnaar trailerwedstrijd bekend

Tarantino verrast door hoge niveau

Regisseur Quentin Tarantino heeft Nailed by Nikita uitgeroepen tot winnaar van de Fake Trailer Contest. Dat maakte filmdistributeur A-Film, organisator van de trailerwedstrijd, vandaag bekend. Tarantino maakte zijn keuze uit vier trailers die door het Nederlandse publiek en een vakjury als finalisten werden gekozen.

A-Film organiseerde de wedstrijd rondom de bioscooprelease van Quentin Tarantino's Death Proof. Deelnemers mochten zelf een neptrailer maken als eerbetoon aan de zogenaamde Grindhouses, de Amerikaanse bioscopen uit de jaren zeventig waar afgetrapte B-films vol seks en geweld werden vertoond.

De stemronde leverde met Nailed by Nikita, Rollergirl Rampage III en Vengeance in Pink drie finalisten op. Een vakjury, met daarin onder meer voormalig AFFF- directeur Jan Doense, gaf een wildcard aan Rise of the Dirtnappers, dat in de stemronde als achtste eindigde. Deze trailers werden afgelopen week aan Tarantino voorgelegd.

In een reactie verklaart de regisseur verrast te zijn door het hoge niveau van de trailers. Over Nailed by Nikita: 'Nauwelijks te geloven dat dit van amateurs afkomstig is. Het ziet er geweldig uit, en heeft ook een echte Grindhouse-look. Maar het allerbelangrijkste: als ik de trailer zie, ben ik enorm benieuwd naar hoe de volledige film zou zijn. En dat is toch de belangrijkste functie van een trailer.'

Nailed by Nikita gaat over een vrouw uit het Oostblok, gespeeld door de in Amsterdam woonachtige Playmate Olga Urashova, die door mensenhandelaren wordt mishandeld. Vervolgens gaat ze met een nietpistool op wraaktocht. Het filmpje van ruim twee minuten werd gemaakt door de Amsterdammers Maurice Tromp (34) en Rob van der Velden (31). Ze lieten zelfs een authentiek ogende poster maken.

Nailed by Nikita zal later op de dvd van Death Proof worden gezet. De makers krijgen een pakket met 100 DVD's. Alle ingezonden neptrailers zijn nog te zien op www.planetterror.nl.