We Are Together grote winnaar Amnesty International Film Festival

Film van Paul Taylor wint publieksprijs en AllRights Award

Regisseur Paul Taylor kreeg zondagavond tijdens de slotavond van het negende Amnesty International Film Festival de publieksprijs én de MovieSquad AllRights Award voor We Are Together, over de aidswezen in Zuid-Afrika. De publieksprijs wordt gekozen door de bezoekers van het festival, de jury van de MovieSquad AllRights Award bestaat uit vijf jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar.

De Engelse documentaire We Are Together van Paul Taylor is een portret van een twaalfjarige meisje en haar vrienden van het koor van het Agape weeshuis. Net als veel andere Zuid-Afrikaanse kinderen verloor Sindile haar ouders aan aids. Het koor zamelt geld in voor hun eigen weeshuis. Met behulp van de popster Zwai Bala nemen ze in Durban een promotie-cd op. Uiteindelijk geven ze samen met Alicia Keys en Paul Simon een concert in New York.

De film wint naast de MovieSquad AllRights Award een geldprijs en wordt opgenomen in MovieZone, het landelijke educatieve filmprogramma voor het voortgezet onderwijs. MovieZone selecteert jaarlijks ongeveer 30 films die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren.

De Iraanse filmmaker Jafar Panahi, regisseur van onder meer The White Balloon, The Circle, Crimson Gold en Offside ontving de Hivos Cinema Unlimited Award voor zijn gehele oeuvre.