Verrassende kus bij MTV Awards

Pirates of the Caribbean 2 grote winnaar

Will Ferrell en Sacha Baron Cohen zijn afgelopen nacht aan de haal gegaan met een MTV Movie Award voor Best Kiss. Ze verdienden 'de bak met gouden popcorn' voor hun prestaties in Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby, een komedie over twee rivalen in de Nascar Race.

Voor de tweede maal op rij wint hiermee een mannelijk tweetal, na de winst van Jake Gyllenhaal en Heath Ledger voor hun filmkus in Brokeback Mountain. Cohen won tevens een award voor Best Comedic Performance voor zijn rol in de mockumentary Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan.

Grote winnaar was Pirates of the Caribbean: Dead Man 's Chest, het tweede deel van de inmiddels afgeronde piratentrilogie. De film won in de categorie Best Movie en troefde daarmee 300, Borat, Blades of Glory en Little Miss Sunshine af. Voor dezelfde film kreeg Johnny Depp als Keith Richards-wannabe Jack Sparrow de award voor Best Performance. Met hetzelfde personage won hij eerder in 2004.

Jack Nicholson won de prijs voor Best Villain met The Departed. Best Breakthrough ging naar Jaden Smith in The Pursuit of Happyness. Winnaars in ludieke categorieën als Best Fight en Best Summer Movie You Haven't Seen Yet waren respectievelijk 300 en Transformers.