Toronto selecteert Wolfsbergen

Nieuwe film Leopold draait in Canada

Wolfsbergen, de nieuwe film van Nanouk Leopold (Guernsey), is geselecteerd voor het Toronto International Film Festival. Dat heeft de festivalorganisatie gisteren bekend gemaakt. De film draait in het Contemporary World Cinema programma, waar eerder films als Offside, Paradise Now en Transamerica te zien waren. Het festival vindt plaats tussen 6 en 15 september.

Eerder dit jaar werd Wolfsbergen geselecteerd voor Forumprogramma op het filmfestival van Berlijn, waar de film met de Caligari prijs een eervolle vermelding ontving. Wolfsbergen is een film over mensen die het vermogen lijken te zijn kwijtgeraakt om van elkaar te houden. Het is een portret van vier generaties binnen een familie en hun poging om elkaar te bereiken. De hoofdrollen worden gespeeld door Tamar van den Dop, Fedja van Huêt, Karina Smulders, Jan Decleir, Catherine ten Bruggencate en Piet Kamerman.

Twee jaar geleden maakte Leopold naam in het internationale festivalcircuit toen Guernsey werd geselecteerd voor het filmfestival van Cannes. De film draaide in de Quinzaine des réalisateurs, het alternatieve programma van het festival. Tijdens het Nederlands Film Festival ontving Leopold een Gouden Kalf voor beste regie, Maria Kraakman kreeg een Kalf voor beste actrice. Een paar maanden later koos De Kring van Nederlandse Filmjournalisten Guernsey als beste Nederlandse film van 2005.

Wolfsbergen draait vanaf 23 augustus in de bioscoop.