Toneelstuk Frost/Nixon verfilmd

Frank Lagella speelt president Nixon

Acteur Frank Langella zal president Richard Nixon, die hij al met veel succes speelde in het Broadwaystuk Frost/Nixon, ook vertolken in de gelijknamige filmversie. Frost/Nixon gaat over het geruchtmakende interview dat de ex-president in 1977 had met de Britse talkshow-host David Frost.

De keuze van de producenten voor Langella (Good Night. And Good Luck, Superman Returns) maakt een einde aan wekenlange geruchten in Hollywood over wie Nixon moest gaan spelen. Volgens de Daily Variety waren ook supersterren Warren Beatty, Tom Hanks en Kevin Spacey in de race.

Acteur Martin Sheen ( Apocalypse Now, The West Wing), die Frost vertolkt in het toneelstuk, zal Frost zeer waarschijnlijk ook spelen in de filmversie.

De opnamen staan gepland voor augustus. Ron Howard zal de film regisseren, naar een script van Peter Morgan, die ook het script voor het toneelstuk schreef.

Frost/Nixon zou alweer Morgans derde film zijn waarin hij zich richt op moderne, historische figuren. Vorig jaar verschenen van zijn hand The Last King of Scotland, over de Oegandese dictator Idi Amin, en The Queen, over de Britse koningin Elizabeth. Laatstgenoemde leverde Morgan een Oscarnominatie op voor beste scenario.