The Prestige slotfilm IFFR

Christopher Nolan terug in Rotterdam

De slotfilm van het International Film Festival Rotterdam de 36ste editie is de thriller The Prestige, de nieuwe film van Christopher Nolan. Tijdens de festivaleditie van 1999 won Nolan voor zijn speelfilmdebuut Following een VPRO Tiger Award.

Christopher Nolan (Following, Memento, Insomnia, Batman Begins) presenteert in The Prestige een magisch verhaal over twee illusionisten die door hun onderlinge rivaliteit verwikkeld raken in een levenslange strijd om macht en status. The Prestige zit vol dubbele bodems en onverwachte wendingen. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van het Londen van rond de eeuwwisseling (1900).

Nolan kreeg in 1999 een VPRO Tiger Award voor zijn nobudget debuutfilm Following. Zijn opvolger, Memento, was eveneens in Rotterdam te zien. The Prestige is vanaf 8 februari te zien in de Nederlandse bioscopen.

Het 36ste International Film Festival Rotterdam vindt plaats van 24 januari tot en met 4 februari. Op zaterdag 3 februari wordt de slotfilm van het festival vertoond want de afsluitende zondag staat in het teken van de traditionele Volkskrantdag, een dag waarop de 25 festivalfavorieten te zien zijn.