Telefilms 2002

Nederlandse films gemaakt voor de televisie

Actueel

Interview met Jeanine Hage

Komende week beginnen de uitzendingen van de Telefilms - voor de televisie gemaakte films met budgetten van 900 duizend euro. Jeanine Hage, uitvoerder van het project, over de verhouding tussen filmmakers en omroepen: 'Er wordt nog steeds met modder gegooid, maar wel veel minder.'

Welke films zijn wanneer te zien

Een kort overzicht van de Telefilms 2002, inclusief uitzenddata.

Tussenland van Eugenie Jansen

Tussenland, het fictiedebuut van Eugenie Jansen (1965) werd op het afgelopen Rotterdamse filmfestival de eerste Nederlandse winnaar van een Tiger Award. De film eindigde bovendien als derde in de publieksenquete.

Familie van Willem van de Sande Bakhuyzen

Of een film beter is dan het verfilmde boek is minder relevant dan de vraag of het een goede film is. Een goede film kan gemaakt worden naar een slecht boek , een film waarin een goed boek getrouw gevolgd wordt, behoeft nog geen goede film te zijn, ook al zijn bepaalde kwaliteiten van het boek (plot, tekst) nog zo keurig in de film verwerkt.

Telefilms van andere jaargangen

Komende week beginnen de uitzendingen van de Telefilms - voor de televisie gemaakte films met budgetten van 900 duizend euro. Onder andere Familie en Tiger Award winnaar Tussenland maken deel uit van het programma.