Stemmen trailerwedstrijd gestart

Tarantino kiest beste neptrailer voor dvd-release Death Proof

Rondom de bioscooprelease van Quentin Tarantino's Death Proof organiseerde filmdistributeur A-Film een trailerwedstrijd. Deelnemers mochten zelf een neptrailer maken als eerbetoon aan Grindhouses, de Amerikaanse bioscopen uit de jaren zeventig waar afgetrapte B-films vol seks en geweld werden vertoond. Vanaf vandaag kan iedereen op www.planetterror.nl stemmen op zijn of haar favoriete trailer.

63 inzendingen, voorzien van veelzeggende titels als Rollergirl Rampage III, Nailed by Nikita en Angriff der Nazi Zombies, zijn online te bekijken. De makers hebben alles uit de kast getrokken; zelfs Playmate of the Year Olga Urashova schittert in één van de neptrailers.

Stemmen kan tot 10 augustus. De drie trailers met de meeste publieksstemmen gaan door naar de finale. Een vakjury kiest één trailer die ook de finale ingaat. De vier geselecteerde trailers worden vervolgens voorgelegd aan Quentin Tarantino, die op 23 augustus de winnaar bepaalt. De winnende trailer zal later op de dvd van Death Proof worden gezet.

Death Proof werd samen met Planet Terror van Robert Rodriguez in de Verenigde Staten als één film uitgebracht onder de titel Grindhouse. Beide films worden voorafgegaan door trailers van niet bestaande films, onder meer geregisseerd door Eli Roth (Hostel) en Edgar Wright (Hot Fuzz). Grindhouse werd in de Verenigde Staten matig bezocht, in Europa worden Death Proof en Planet Terror als twee aparte films uitgebracht.

Death Proof draait nog in een aantal Nederlandse bioscopen. Planet Terror gaat 16 augustus in première.