De Amerikaanse scriptschrijvers en vertegenwoordigers van de grote Amerikaanse filmstudio's hervatten 26 november de loononderhandelingen. Tot die tijd gaan de scenaristen door met hun stakingsactie, aldus een woordvoerder van de schrijversvereniging Writers Guild of America vrijdag in Los Angeles.

De staking van de scriptschrijvers begon twee weken geleden toen hun vakbond en werkgevers het niets eens werden over nieuwe salarisafspraken. De schrijvers willen vooral dat ze meer betaald krijgen als een film of tv-serie op dvd of internet verschijnt. Het is de grootste staking in Hollywood in twintig jaar. De productie van diverse series en films is hierdoor al uitgesteld.

Het filmbedrijf Columbia Pictures maakte bekend dat ook de film Angels & Demons, met Tom Hanks in de hoofdrol, vertraging oploopt. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dan Brown, dat in het Nederlands verscheen onder de titel Het Bernini Mysterie. Dit boek uit 2000 is geschreven nog voor De Da Vinci Code en heeft ook de kunstkenner Robert Langdon als hoofdpersoon.

Bron: ANP/RTR