Spider-Man 3 verplettert records

Actieheld overtreft alle kassuccessen

Spider-Man 3 van regisseur Sam Raimi heeft de grootste weekopbrengst ooit gehad. De film haalde de eerste zes dagen na de release wereldwijd 375 miljoen dollar (276 miljoen euro) binnen. Spider-Man versloeg daarmee met gemak het oude record van Star Wars: Episode III, dat twee jaar geleden 254 miljoen dollar in de eerste week binnenbracht.

In thuisland de Verenigde Staten, waar de film pas sinds 4 mei in de bioscoop draait, werd met 59,3 miljoen dollar een record voor beste openingsdag gevestigd. Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest had het record voorheen in handen met 55,8 miljoen dollar.

Filmmaatschappij Sony Pictures reageerde blij verrast: 'We hadden niet verwacht dat de film het zo goed zou doen. We dachten dat de film ongeveer dezelfde opbrengst zou hebben als de eerste of tweede Spider-Man film, maar het succes van het derde deel is nu al veel groter .'

Sony bevestigde de geruchten dat er tenminste nog drie vervolgfilms over de actieheld zullen worden gemaakt. Op dit moment is nog niet bekend of regisseur Sam Raimi en hoofdrolspelers Tobey Maguire en Kirsten Dunst ook aan die films deelnemen.