Soldaat van Oranje wordt musical

Script geschreven door Edwin de Vries

Acteur en scenarioschrijver Edwin de Vries werkt aan een musicalversie van Soldaat van Oranje. Het script is gebaseerd op het gelijknamige boek van Erik Hazelhoff Roelfzema uit 1971. De Vries maakt met Soldaat van Oranje zijn musicaldebuut. De eerdere boekverfilming zorgde in 1977 voor de definitieve doorbraak van Paul Verhoeven.

De musical wordt tegelijk in het Nederlands en Engels (onder de werktitel Rebel and the Queen) ontwikkeld. De muziek komt van Tom Harriman en Pamela Phillips Oland, het Amerikaanse duo dat eerder onder andere de muziek voor de tv -serie The Sopranos verzorgde. De Nederlandse vertaling van de Engelse songteksten is in handen van Han Kooreneef, een van de vaste tekstschrijvers van Marco Borsato.

De Vries schreef onder meer de filmscenario's van Left Luggage, De Vriendschap en The Discovery of Heaven. Voor die laatste film ontving hij in 2001 een Gouden Kalf tijdens het Nederlands Film Festival. Momenteel werkt hij samen met zijn vrouw Monique van der Ven aan de Jan Wolkers- verfilming Zomerhitte, het regiedebuut van Van der Ven.

De musicalversie van Soldaat van Oranje moet over drie tot vier jaar in de Nederlandse theaters te zien zijn.