Scorsese maakt film over George Harrison

Na Dylan en de Stones nu een Beatle

Regisseur Martin Scorsese gaat een documentaire over het leven van George Harrison, de in 2001 aan kanker overleden gitarist van The Beatles, maken. De film - waarvoor Scorsese enkele jaren uittrekt - zal over Harrisons hele loopbaan gaan; van de begindagen als Beatle en zijn daarop volgende solocarrière, tot zijn uitstapjes als filmproducent en het geflirt met verschillende religies.

'George Harrisons muziek en zoektocht naar spirituele betekenis vormen een verhaal dat ook nu nog weerklank vindt. En ik zal me daar met plezier verder in verdiepen,' zei Scorsese tegen filmvakblad Variety.

Scorsese kan rekenen op de goedkeuring van de twee nog levende Beatles (Paul McCartney en Ringo Starr ) en Harrisons weduwe Olivia.

Het is niet de eerste keer dat Scorsese zich richt op de eerste jaren van de popmuziek. Fameus is zijn concertregistratie van The Band (The Last Waltz, 1978), en onlangs nog maakte hij documentaires over Bob Dylan (No Direction Home, 2005) en over The Rolling Stones (Shine a Light, verwacht begin 2008).