Rutger Hauer in Bruidsvlucht

Eerste Nederlandse rol sinds 1980

Afgelopen weekend heeft Rutger Hauer zijn medewerking toegezegd aan de film Bruidsvlucht, van de makers van De Tweeling. Het is zijn eerste rol in een Nederlandse film sinds Spetters (1980). Vandaag had Hauer zijn eerste opnamedag in Nieuw-Zeeland.

Voor regisseur Ben Sombogaart was Hauer de eerste keuze voor de rol van avonturier Frank in Bruidsvlucht. Afgelopen weekend zei Hauer zijn medewerking pas toe. Eerder deze maand werd al bekend dat Hauer naast Georgina Verbaan zal spelen in Oogverblindend van filmmaker Cyrus Frisch. Die film moet in het voorjaar van 2008 klaar zijn, maar de financiering is nog niet rond.

Bruidsvlucht, naar de debuutroman van Marieke van der Pol die ook het scenario van De Tweeling schreef, is gebaseerd op het ware verhaal van de laatste grote luchtrace van Londen naar Christchurch in 1953. Aan boord van het KLM-vliegtuig zaten vele jonge vrouwen op weg naar hun verloofdes die al vooruitgereisd waren naar het nieuwe vaderland. De internationale pers gaf de vlucht daarom de bijnaam Bride Flight.

Naast Rutger Hauer bestaat de cast uit onder andere Willeke van Ammelrooy, Pleuni Touw, Karina Smulders, Marc Klein Essink en Micha Hulshof. Bruidsvlucht zal in het najaar van 2008 uitkomen in de Nederlandse bioscopen.