Reiné maakt weer film in VS

Vierde film dit jaar voor Nederlandse regisseur

De Nederlandse regisseur Roel Reiné werkt aan zijn vierde Amerikaanse film in één jaar tijd. Het project heet The Tribe. De opnamen van de horrorfilm vinden volgende maand plaats in Panama. Dat meldde Reiné gisteren.

The Tribe gaat over een vriendengroep die strandt op een eiland dat wordt bewoond door prehistorische wezens. De hoofdrollen worden vertolkt door jonge, onbekende acteurs. 'De gave monsters hebben de hoofdrol,' aldus de Nederlandse filmmaker. Het budget van The Tribe bedraagt vier miljoen euro. Volgend jaar moet de horrorfilm in minimaal vijfhonderd kopieën in de Amerikaanse bioscopen te zien zijn.

Eerder dit jaar draaide Reiné al Marker, met actieheld Steven Seagal, en de thrillers Deadwater (met Lance Henriksen) en Drifter, waarin de Nederlandse actrice Hanna Verboom een rol vertolkt. Drifter gaat in september in Amerika in première. Het is nog niet bekend wanneer de films in Nederland zijn te zien.

In Nederland maakte de 37-jarige Reiné onder meer de televisieserie Fort Alpha en de films The Delivery en Adrenaline. Die laatste film flopte (de film trok nog geen 800 bezoekers), waarna Reiné naar de Verenigde Staten verhuisde om zijn geluk in Hollywood te beproeven.