Radcliffe ook in laatste Harry Potter-films

Contracten voor deel 6 en 7 getekend

De Britse acteur Daniel Radcliffe heeft vrijdag een contract getekend om ook in de laatste twee films de rol van tovenaarsjongen Harry Potter op zich te nemen.

Onlangs meldde J. K .Rowling, de schrijfster van de Potter-reeks, dat op 21 juli het allerlaatste deel in Engeland zal worden uitgebracht. Van de eerste zes delen werden wereldwijd meer dan 325 miljoen boeken verkocht. Wanneer de laatste twee filmversies (van boek zes en slotdeel zeven) worden gemaakt, is nog niet duidelijk.

Wel staat nu vast dat Radcliffe opnieuw de titelrol zal spelen. Een hele opluchting voor de fans, die moesten lezen dat Radcliffe zijn grenzen als acteur aan het verleggen is.

Momenteel is Radcliffe op het Londense West End te zien in het toneelstuk Equus, over een 17-jarige staljongen met een bizarre passie voor paarden. Sommige fans van Harry Potter schrokken van het nieuws dat de acteur naaktscènes in het stuk moet spelen.

Of de acteurs Emma Watson en Rupert Grint (Hermione en Ron in de Potter-films) ook te zien zullen zijn in de twee laatste Potter-verfilmingen is nog niet bekend.