Prijsvraag: The Departed

Win één van de vijf dvd's

The Departed, de film waarmee Martin Scorsese eindelijk een Oscar won, is door Warner Bros. vanaf 9 mei op dvd uitgebracht. Lezers van Cinema.nl kunnen deze dvd winnen door drie vragen te beantwoorden.

De film
Met The Departed keert Martin Scorsese terug naar zijn beste, grimmige films uit de jaren zeventig, zoals Mean Streets en Taxi Driver. In het hedendaagse Boston is van een grens tussen goed en kwaad geen sprake. Agent Billy Costigan infiltreet in het criminele Iers-Amerikaanse milieu. Maffiabaas Frank Costello, een fabuleuze rol van Jack Nicholson, heeft een informant bij de politie. Het opmerkelijkste aan Scorsese's regie is dat hij tussen de zwartgalligheid door toch wat hoop laat doorsijpelen.

De prijsvraag
Wat moet je doen om deze dvd te winnen? Bekijk het filmpje (rechts op deze pagina). Schrijf de drie antwoorden op in een mail, en stuur deze vóór 7 juni 2007 naar prijsvraag@cinema.nl. Vergeet niet je adres te vermelden.

De antwoorden bij de prijsvraag over Bobby zijn:

1. 'They made a desert and they called it peace.' Van welke historicus waren
deze woorden oorspronkelijk?
Tacitus

2. Noem zoveel mogelijk afkortingen die je in dit liedje hoort.
Het liedje komt uit Hair en deze zes afkortingen zijn erin te horen: LBJ, IRT, USA, LSD, FBI, CIA

3. Voor welk team speelde Drysdale op 4 juni 1968?
Los Angeles Dodgers

De winnaars van de dvd zijn: Kees Hordijk (Bilthoven), Olivier van Kuyen (Leiden), Herman Weltens ( Maastricht), Bart van den Brink (Best), Anneke Zwart (Amsterdam).
Zij krijgen hun prijs zo snel mogelijk opgestuurd.