Porky's regisseur komt om bij auto-ongeluk

Bob Clark wordt 65 jaar oud

De Amerikaanse regisseur Bob Clark is samen met zijn zoon om het leven gekomen bij een auto ongeluk afgelopen woensdag. Hun auto werd frontaal geraakt door een dronken automobilist. De regisseur is vooral bekend van Porky's (1982) en A Christmas Story (1983).

Clark (1941) begon in de jaren '70 met het regisseren van horrorfilms en thrillers als Children Shouldn't Play With Dead Things (1972) en Black Christmas (1974). Zijn doorbraak volgde in 1982 met Porky's, een komedie over scholieren die hun maagdelijkheid willen verliezen. De door een Canadese productiemaatschappij gefinancierde film is nog altijd de meest succesvolle Canadese film aller tijden. Critici slachtten Porky's echter af en noemden de film vrouwonvriendelijk.

Met A Christmas Story leverde Clark zijn beste werk af. De familiefilm, over een jongetje dat heel graag een luchtbuks wil voor kerstmis, werd in de Verenigde Staten een kerstfilmklassieker.

De laatste tijd regisseerde Clark flauwe familiefilms als Baby Geniuses (1999) en The Karate Dog (2004). Voor SuperBabies: Baby Geniuses II (2004) kreeg hij een Razzy -nominatie voor slechtste regisseur.